ΠΛΑΝΟ Ο.Ε.

 

ΠΟΡΤΕΣ - ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ – ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ 

Κ. Χάψα 56,  Τ.Κ. 57001, Θέρμη

ΤΗΛ. / ΦΑΞ : 2315000095

e-mail: info@plano-home.gr

HomeΠροϊονταΠόρτες ΑσφαλείαςΤεχνικά Χαρακτηριστικά

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Πορτών Ασφαλείας

Με αίσθημα ευθύνης και στόχο τη δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης με το αγοραστικό κοινό, η Πλάνο εκπροσωπεί κατ’ αποκλειστικότητα στην Ελλάδα, την ιταλική εταιρία MASTER DOOR, μια εκ των σπουδαιότερων και μακροβιότερων εταιριών στη γείτονα χώρα, με 35 συναπτά έτη παραγωγικής δραστηριότητας και ετήσιες πωλήσεις άνω των 120.000 πορτών ασφαλείας ανά τον κόσμο.

 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατά την επιλογή μιας πόρτας Ασφαλείας θα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στα τεχνικά στοιχεία κατασκευής της, χάρη στα οποία επιτυγχάνεται ο δείκτης αντιδιάρρηξης και η σωστή λειτουργία της.

 

 

Βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά της πόρτας ασφαλείας αποτελούν:

 1. Η μεταλλική πρόκασα (1): Ηλεκτρογαλβανισμένη από Χάλυβα πάχους 20/10 (UNI EN 10142), ηλεκτροστατικά βαμμένη και στις δύο όψεις. Η «πρόκασα» αποτελεί τη δομή στήριξης της πόρτας και κατ’ επέκταση τη βάση της σωστής λειτουργίας της. Τοποθετείται πριν την κυρίως κάσα παρέχοντας τη δυνατότητα, με τη μέθοδο της ηλεκτροκόλλησης, της εφαρμογής πολλαπλών σημείων στήριξης (14 έως 18 μπετόβεργες) εγκάρσια στον τοίχο. Το αγοραστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η τοποθέτηση της καταδεικνύεται υποχρεωτική από το Πιστοποιητικό Ελέγχου Αντοχής και οποιαδήποτε αποφυγή χρήσης της ή προσπάθεια σύμπτυξης της πρόκασας με την κυρίως κάσα (δηλ. κάσα και πρόκασα σε ένα κοιλοδοκό) εκμηδενίζει το δείκτη αντιδιάρρηξης και αποτελεί ξεκάθαρα μια κερδοσκοπική λύση.
 2. Κυρίως μεταλλική κάσα (2): Ηλεκτρογαλβανισμένη από Χάλυβα 20/10 (UNI EN 10142), με επικάλυψη και στις 2 όψεις από PVC (σε χρώμα καφέ Ral 8019) για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στη διάβρωση, διαθέτει οκτώ (8) σημεία σύνδεσης με την πρόκασα και περιμετρικά μονωτικό αντικραδασμικό λάστιχο. Δυνατότητα επίσης για δύο επιπλέον χρώματα: Λευκό (RAL 9010) και Μαύρο (RAL 9017).
 3. Το φύλλο (3): Κατασκευάζεται από ηλεκτρογαλβανισμένα, για μεγαλύτερη αντοχή στη διάβρωση, χαλύβδινα φύλλα πάχους 15/10 & 12/10 τα οποία ηλεκτροσυγκολλούνται μεταξύ τους και επιδέχονται στο κέντρο διπλές κάθετες ενισχύσεις, μορφής Ωμέγα (8). Ηλεκτρογαλβανισμένο περιμετρικά προφίλ (4) με επικάλυψη PVC (σε χρώμα καφέ Ral 8019) για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στη διάβρωση και περιμετρικό αντικραδασμικό λάστιχο για ενίσχυση της μόνωσης και της αθόρυβης λειτουργίας της πόρτας.
 4. Η κλειδαριά (7): Ένα από τα πιο βασικά στοιχεία μιας πόρτας ασφαλείας. Η πλάνο χρησιμοποιεί από τις πλέον αξιόπιστες και τεχνολογικά προηγμένους τύπους κλειδαριών MOTTURA σε συνδυασμό με τη χρήση επιπλέον ενίσχυσης από φύλλο χάλυβα πάχους 30/10 στο σημείο προσαρμογής της κλειδαριάς (13). Δυνατότητα επιλογής τεσσάρων τύπων κλειδαριάς: με κλειδί χρηματοκιβωτίου, με μύλο ασφαλείας (μικρό κλειδί), διπλή κλειδαριά με κλειδί χρηματοκιβωτίου & μύλο ασφαλείας ή διπλή κλειδαριά με διπλό μύλο ασφαλείας. Όλοι οι τύποι κλειδαριών παρέχουν τη δυνατότητα αλλαγής νέων κλειδιών χωρίς την επέμβαση στο εσωτερικό της κλειδαριάς.
 5. Εξαρτήματα.
 6. Ρυθμιζόμενοι Μεντεσέδες (5): Δύο ή τρεις ρυθμιζόμενοι μεντεσέδες βαρέως τύπου διαμ. 22mm, με σφαιρική στήριξη για κατακόρυφες και οριζόντιες μικρομετακινήσεις.
 7. Έμβολα: Στο φύλλο, στη πλευρά των μεντεσέδων υπάρχουν πέντε σταθερά χαλύβδινα έμβολα (6) ενώ δύο ή τέσσερα, ανάλογα με τον τύπο της πόρτας, κινούμενα έμβολα απαντώνται στη πλευρά της κλειδαριάς (11 -12).
 8. Ελεγχόμενο Άνοιγμα: Ειδικός μηχανισμός μερικού ανοίγματος για την υπό έλεγχο διάνοιξη της πόρτας.
 9. Ανεμοφράκτης (15): Τοποθετείται στο κάτω μέρος της πόρτας, είναι ρυθμιζόμενος και λειτουργεί αυτόματα με το κλείσιμο της πόρτας.
 10. Ματάκι – σετ χειρολαβών (14): Η πόρτα συνοδεύεται από πλήρες σετ εξωτερικών & εσωτερικών χειρολαβών υψηλής ποιότητας (διαθέσιμες αποχρώσεις bronze ή inox) καθώς και από ευρυγώνιο ματάκι.
 11. Μόνωση (9): Κάθε πόρτα περιέχει εσωτερικά στο φύλλο ειδικό μονωτικό υλικό που εξασφαλίζει πιστοποιημένους δείκτες θερμομόνωσης (Ud= 2.3 W/m2K) και ηχομόνωσης (Rw= 28dB). Η ενεργειακή απόδοση της πόρτας ασφαλείας, μπορεί να αναβαθμιστεί με τη χρήση ειδικών πιστοποιημένων ”KIT” προσάρτησης, τα οποία μπορούν να αυξήσουν το δείκτη θερμομόνωσης έως και Ud= 0,91 W/m2K και το δείκτη της ηχομόνωσης έως και Rw= 44dB.

How to find us

Website Translation

Greek English French German Russian Spanish

Social Media Networks

Δείτε όλη την γκάμα των προϊόντων που εμπορευόμαστε στις καλύτερες τιμές της αγοράς!

Read more...

 

Επαγγελματικές υπηρεσίες με την υπογραφή της Plano Home.

Read more...

 

Δείτε μοναδικές προσφορές σε μεγάλη γκάμα προϊόντων της Plano Home.

Read more...