ΠΛΑΝΟ Ο.Ε.

 

ΠΟΡΤΕΣ - ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ – ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ 

Κ. Χάψα 56,  Τ.Κ. 57001, Θέρμη

ΤΗΛ. / ΦΑΞ : 2315000095

e-mail: info@plano-home.gr

HomeΥπηρεσιεςΣυντήρηση Ξύλινων Κουφωμάτων

Συντήρηση Ξύλινων Κουφωμάτων

 

Η επιλογή ξύλινων κουφωμάτων προσδίδει στο χώρο την αίσθηση της ζεστασιάς, είναι ευχάριστα στην αφή ενώ έχουν ιδιαίτερες θερμομονωτικές και ηχομονωτικές αποδόσεις. Το ξύλο ως ζωντανό οργανικό υλικό που είναι χρειάζεται συντήρηση σύμφωνα με την απαιτούμενη συχνότητα (ανά 3-5 έτη), η οποία χάρη στα νέα υλικά που κυκλοφορούν συντελεί στην επιμήκυνση της διάρκειας ζωής των κουφωμάτων, που μπορεί πρακτικά να είναι απεριόριστη.

Η εταιρία μας με την κατάλληλη τεχνογνωσία και την επιλογή των απαραίτητων υλικών είναι σε θέση να σας παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες συντήρησης των ξύλινων κουφωμάτων σας, παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής τους και αποκαθιστώντας την εμφάνιση τους.

Με τη σωστή συντήρηση, τα ξύλινα κουφώματα σας μπορούν να δείχνουν πάντα καινούρια, ακολουθώντας τις σωστές διαδικασίες:

 1. Πριν τη διεξαγωγή της συντήρησης βασική παράμετρος αποτελεί ο λεπτομερής έλεγχος διάγνωσης της κατάστασης των κουφωμάτων ως προς τον:
  • a. Τρόπο λειτουργίας και μόνωσης τους.
  • b. Την κατάσταση λειτουργίας των εξαρτημάτων ανάρτησης.
  • c. Τον έλεγχο της επιφάνειας των ξύλων και των εξώφυλλων.
 2. Στη συνέχεια, με την επιλογή των κατάλληλων υλικών πραγματοποιούνται οι διαδικασίες συντήρησης των κουφωμάτων, οι οποίες περιλαμβάνουν:
  • a. Ανανέωση του βερνικιού του ξύλου σε περίπτωση που η επιφάνειά του έχει σκασίματα και αποκολλήσεις βαφής λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Η ανανέωση της βαφής γίνεται με την εξής διαδικασία: α) αφαίρεση παλιού φινιρίσματος β) τρίψιμο της επιφάνειας με γυαλόχαρτο γ) καθαρισμός και στοκάρισμα στις περιοχές που χρειάζεται δ) πέρασμα τριών στρώσεων βαφής Στην πρώτη στρώση η βαφή μπορεί να αντικατασταθεί από συντηρητικό, το οποίο μπορεί να είναι από νερό ή διαλύτη. Μετά από τουλάχιστον δύο ώρες μπορεί να τοποθετηθεί το βερνίκι.
 3. Για τη σωστή λειτουργία και ανάρτηση των φύλλων πρέπει να λιπαίνονται τακτικά οι μεντεσέδες και τα υπόλοιπα μεταλλικά συνδετικά στοιχεία.
 4. Απομάκρυνση και αντικατάσταση κατεστραμμένου στόκου με νέο ελαστικό στόκο ή ειδικές ελαστικές διατομές στεγάνωσης.

Όλα τα προϊόντα ξύλου όπως τα ξύλινα κουφώματα είναι ανακυκλώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον.

How to find us

Website Translation

Greek English French German Russian Spanish

Social Media Networks

Δείτε όλη την γκάμα των προϊόντων που εμπορευόμαστε στις καλύτερες τιμές της αγοράς!

Read more...

 

Επαγγελματικές υπηρεσίες με την υπογραφή της Plano Home.

Read more...

 

Δείτε μοναδικές προσφορές σε μεγάλη γκάμα προϊόντων της Plano Home.

Read more...